Snarvei til hovedinnholdet

Landet på Notodden etter «go-around»

Zainab Irshad Javed har alltid drømt om å oppleve verden fra luften.

En fjern drøm

De fleste av oss har nok en eller annen gang ønsket at vi kunne fly, og for Zainab startet drømmen om å fly med farens fortellinger om sine reiser.
– Da jeg var yngre pleide min far å fortelle om hvordan han reiste fra Norge til Pakistan for å besøke oss: Hvordan det føltes å være oppe i luften, se den helt fantastiske utsikten og oppleve verden.

Det tok kort tid fra Zainab fant ut om Pilot Flight Academy og pilotutdanning til hun satt på skolebenken.
– Jeg var på et punkt i livet hvor jeg var usikker på om det studiet jeg hadde valgt var riktig for meg eller ikke. Akkurat da hadde en venninne av meg meldt oss på et informasjonsmøte om pilotutdanning i Bergen. Vi dro på møtet av ren nysgjerrighet, og fikk høre om PFA og dermed endte jeg opp med å bytte studie.

Go-around

Foreldrenes støtte om å velge en ny studieretning har betydd mye for Zainab, og det har hjulpet henne til å ta et valg som foreløpig gir en god følelse.
– De oppfordret meg til å gi det en sjanse, å få muligheten til å endre livet mitt, sier hun.

Selv er hun strålende fornøyd med valg av utdanning.
– Pilot Flight Academy har et fantastisk tilbud for dem som ønsker å bli pilot. Skolen har flinke instruktører som motiverer og utfordrer studentene sine, forklarer hun.
Og foreløpig synes hun utdanningen og alt de lærer er veldig spennende.
– Etterhvert som vi går dypere i fagene gir det mer mening, og det gjør det morsommere å lese. Man begynner å tenke på en helt annen måte, sier hun.

I august startet Zainab på Notodden. Og hun er helt klar på hvorfor hun valgte Notodden som studiested.
– Grunnen til at jeg valgte å studere på Notodden var fordi det var en helt ny skole. Alt av butikker er i nærheten og siden vi ikke er mange studenter i klassen, får instruktøren brukt mer tid på hver enkelt av oss.

Student Javed sitter I klasserommet blandt sine medstudenter

Studentlivet på Notodden

Selv om studentene i klassen til Zainab bare har kjent hverandre i syv uker, har de allerede noen felles rutiner som er med på å bygge et godt studiemiljø.
– Vi i klassen har en fellesmiddag i uken, hvor alle spiser sammen i helgen og ser på serie sammen. Siden alt av butikker er i nærheten, har vi også tilgang til treningssenter hvor vi ofte trener sammen, forteller hun.

Det er ingen tvil om at et godt miljø blant studentene, skaper et godt læringsmiljø.
– Øvelse gjør mester, smiler Zainab, som mener det er viktig å repetere.
– Les gjerne det samme flere ganger, gå gjennom spørsmålene, forklar deg selv, spør hverandre, bruk bøkene og instruktørene, sitt gjerne flere sammen etter skolen og løs oppgaver.

Med en krevende utdanning å fokusere på, er det også viktig å kunne koble av.
– Det er veldig viktig med pauser, forklarer Zainab, og kommer med et godt råd:
– Ta deg tid til å lage en god middag i helgene.

Zainab finner motivasjon i det at hun skal ut å oppleve verden, akkurat som faren har fortalt henne om. Men nå drømmer hun om å få sin egen suksesshistorie å fortelle.
– Mitt mål er å komme meg ut i arbeidslivet, som pilot, avslutter hun.

 

Har du lyst til å sitte på første rad når du oppdager verden?
Les mer om opptak på PFA her

Forrige
Neste