Snarvei til hovedinnholdet

BLI PILOT

Utdanningen ved Pilot Flight Academy tar bare to år, og de nyutdannede pilotene vil ha alle sertifikater de trenger for å starte en karriere i flyselskap. For å bli pilot kreves både motivasjon og engasjement, og studentene utfordres på innsats og holdninger fra første skoledag.

Studieinformasjon

Ved skolestart mottar man uniform og en iPad med teorimateriell. Utdanningen starter med åtte måneder teoriundervisning i ATPL (A). Deretter følger et flyprogram med ca 220 fly- og simulatortimer, før man må bestå en praktisk ferdighetstest som gjennomføres av Luftfartstilsynet.
Studentene får da et internasjonalt pilotsertifikat (EASA CPL(A) IR ME med frozen ATPL(A)) og er kvalifisert til å bli pilot i et flyselskap.

Teori

I pilotutdanningen skal studentene gjennom 12 fag og 14 eksamener. Det er til sammen 750 timer i klasserom med seks timer undervisning hver dag. All undervisning er på engelsk.

Flyprogram

Studentene starter flygetreningen i énmotors Diamond DA40NG, før de avanserer til tomotors Diamond DA42-simulator og Diamond DA42 fly. I siste semester lærer studentene å fly store rutefly i skolens avanserte Boeing 737-simulator.

Studiestart

Sandefjord Torp

15. januar 2020 – FULL
12. februar 2020
19. august 2020
20. august 2020
9. september 2020

Notodden

16. september 2020

Les mer om opptak og hvordan du søker studieplass her!