Snarvei til hovedinnholdet

BLI PILOT

Utdanningen ved Pilot Flight Academy tar bare to år, og de nyutdannede pilotene vil ha alle sertifikater de trenger for å starte en karriere i flyselskap. For å bli pilot kreves både motivasjon og engasjement, og studentene utfordres på innsats og holdninger fra første skoledag.

Studieinformasjon

Ved skolestart mottar man uniform og en iPad med teorimateriell. Utdanningen starter med åtte måneder teoriundervisning i ATPL (A). Deretter følger et flyprogram med ca 220 fly- og simulatortimer, før man må bestå en praktisk ferdighetstest som gjennomføres av Luftfartstilsynet.
Studentene får da et internasjonalt pilotsertifikat (EASA CPL(A) IR ME med frozen ATPL(A)) og er kvalifisert til å bli pilot i et flyselskap.

Teori

I pilotutdanningen skal studentene gjennom 12 fag og 14 eksamener. Det er til sammen 750 timer i klasserom med seks timer undervisning hver dag. All undervisning er på engelsk.

Flyprogram

Studentene starter flygetreningen i énmotors Diamond DA40NG, før de avanserer til tomotors Diamond DA42NG-simulator. Deretter gjennomføres hele 66 flytimer i Diamond DA42NG tomotors fly. I siste semester lærer studentene å fly store rutefly gjennom et APS MCC-kurs i skolens avanserte Boeing 737-simulator.

Fra og med 2020 vil UPRT (Upset Prevention and Recovery Training) inngå som en obligatorisk del av pilotutdanningen.

Studiestart

Sandefjord Torp

15. januar 2020 – FULL
12. februar 2020
19. august 2020 – FULL
9. september 2020

Notodden

22. april 2020
16. september 2020

Les mer om opptak og hvordan du søker studieplass her!

Ønsker du en prøvetur?

Prøvetur er en mulighet for deg som vurderer å bli pilot, og har fylt 16 år. En prøvetur koster 1 500,- og du styrer flyet selv, trygt assistert av en av våre flyinstruktører.

Klikk her for å registrere deg for en prøvetur.