Snarvei til hovedinnholdet

BLI PILOT

Utdanningen ved Pilot Flight Academy tar bare to år, og de nyutdannede pilotene vil ha alle sertifikater de trenger for å starte en karriere i flyselskap. For å bli pilot kreves både motivasjon og engasjement, og studentene utfordres på innsats og holdninger fra første skoledag.

Studieinformasjon

Ved studiestart mottar man uniform, iPad og studiemateriell. Utdanningen starter med to semester teoriundervisning i ATPL(A). Deretter følger et flyprogram med ca. 230 fly- og simulatortimer, før man må bestå en praktisk ferdighetstest som gjennomføres av Luftfartstilsynet.
Studentene får da et internasjonalt pilotsertifikat (EASA CPL(A) IR ME med frozen ATPL(A)) og er kvalifisert til å bli pilot i et flyselskap.

Teori

I den teoretiske delen av utdanningen vil studentene motta undervisning i 13 fag, og de vil måtte bestå 13 eksamener. Fagene er fordelt over tre blokker, og etter hver teoriblokk avlegges offisielle eksamener i de fagene man har vært gjennom. Den første teoriblokken består av fem fag, mens de to andre hver består av fire fag.

Den totale varigheten på den teoretiske delen av utdanningen er 764 timer, hvorav de fleste timer vil tilbringes i et klasserom, men studentene vil også få besøke flysimulator, hangar og flyplasstårn.

All undervisning gjennomføres på engelsk av våre internasjonale teoriinstruktører.

Flyprogram

Første del av flyprogrammet med ca 90 flytimer gjennomføres ved vår base i Denton, Texas i USA. Oppholdet i USA varer ca tre måneder.
Deretter gjennomføres resten av fly- og simulatorprogrammet i kombinasjon mellom Notodden og Torp.
I siste semester går studentene gjennom et 35-timers Multi Crew Cooperation course i vår avanserte Boeing 737-simulator. Dette er siste del av utdannelsen, som i hovedsak går ut på å forstå crew-samarbeid på større og mer komplekse fly som krever to piloter. I tillegg gis en innføring i samhandling med mennesker i andre yrkesgrupper som man forholder seg til i hverdagen som profesjonell flyger.

Studiestart

Sandefjord Torp
26. April 2023 – Søk nå
August 2023 – Søk nå

Les mer om opptak og hvordan du søker studieplass her!
Vil du høre mer om vårt utdanningsprogram? Meld deg på et av våre informasjonsmøter.

Vil du besøke oss?

Send oss en forespørsel så vil vi finne et ledig tidspunkt for et besøk til deg. Kontakt oss her.

Ønsker du en prøvetur?

Prøvetur er en mulighet for deg som vurderer å bli pilot, og har fylt 16 år. En prøvetur koster 1 500,- og du styrer flyet selv, trygt assistert av en av våre flyinstruktører.

Klikk her for å registrere deg for en prøvetur.