Snarvei til hovedinnholdet

BLI PILOT

Utdanningen ved Pilot Flight Academy tar bare to år, og de nyutdannede pilotene vil ha alle sertifikater de trenger for å starte en karriere i flyselskap. For å bli pilot kreves både motivasjon og engasjement, og studentene utfordres på innsats og holdninger fra første skoledag.

Studieinformasjon

Ved studiestart mottar man uniform, iPad og studiemateriell. Utdanningen starter med to semester teoriundervisning i ATPL(A). Deretter følger et flyprogram med ca. 230 fly- og simulatortimer, før man må bestå en praktisk ferdighetstest som gjennomføres av Luftfartstilsynet.
Studentene får da et internasjonalt pilotsertifikat (EASA CPL(A) IR ME med frozen ATPL(A)) og er kvalifisert til å bli pilot i et flyselskap.

Teori

I den teoretiske delen av utdanningen vil studentene motta undervisning i 13 fag, og de vil måtte bestå 13 eksamener. Fagene er fordelt over tre blokker, og etter hver teoriblokk avlegges offisielle eksamener i de fagene man har vært gjennom. Den første teoriblokken består av fem fag, mens de to andre hver består av fire fag.

Den totale varigheten på den teoretiske delen av utdanningen er 764 timer, hvorav de fleste timer vil tilbringes i et klasserom, men studentene vil også få besøke flysimulator, hangar og flyplasstårn.

All undervisning gjennomføres på engelsk av våre internasjonale teoriinstruktører.

Flyprogram

Første del av flyprogrammet med ca 90 flytimer gjennomføres ved vår base i Denton, Texas i USA. Oppholdet i USA varer ca tre måneder.
Deretter gjennomføres resten av fly- og simulatorprogrammet i kombinasjon mellom Notodden og Torp.
I siste semester lærer studentene å fly store rutefly gjennom et 35-timers APS MCC-kurs i skolens avanserte Boeing 737-simulator.

Studiestart

Sandefjord Torp
19. Januar 2022 – Søk nå
August 2022 – Søk nå

Les mer om opptak og hvordan du søker studieplass her!

Ønsker du en prøvetur?

Prøvetur er en mulighet for deg som vurderer å bli pilot, og har fylt 16 år. En prøvetur koster 1 500,- og du styrer flyet selv, trygt assistert av en av våre flyinstruktører.

Klikk her for å registrere deg for en prøvetur.