Snarvei til hovedinnholdet

BLI PILOT

Utdanningen ved Pilot Flight Academy tar bare to år, og de nyutdannede pilotene vil ha alle sertifikater de trenger for å starte en karriere i flyselskap. For å bli pilot kreves både motivasjon og engasjement, og studentene utfordres på innsats og holdninger fra første skoledag.

Studieinformasjon

Ved studiestart mottar man uniform, iPad og studiemateriell. Utdanningen starter med to semester teoriundervisning i ATPL(A). Deretter følger et flyprogram med ca. 230 fly- og simulatortimer, før man må bestå en praktisk ferdighetstest som gjennomføres av Luftfartstilsynet.
Studentene får da et internasjonalt pilotsertifikat (EASA CPL(A) IR ME med frozen ATPL(A)) og er kvalifisert til å bli pilot i et flyselskap.

Teori

I pilotutdanningen skal studentene gjennom 12 fag og 14 eksamener. Det er til sammen ca. 750 timer i klasserom med seks timer undervisning hver dag. All undervisning er på engelsk.

Flyprogram

Studentene starter flygetreningen i én-motors Diamond DA40NG, før de avanserer til tomotors Diamond DA42NG-simulator og DA42NG-fly. I siste semester lærer studentene å fly store rutefly gjennom et 35-timers APS MCC-kurs i skolens avanserte Boeing 737-simulator.

Fra og med 2020 vil UPRT (Upset Prevention and Recovery Training) inngå som en obligatorisk del av pilotutdanningen.

Studiestart

Sandefjord Torp
Januar 2021 – Søk nå
August 2021- Søk nå
Januar 2022 – Søk nå

Notodden
April 2021- Søk nå

Les mer om opptak og hvordan du søker studieplass her!

Ønsker du en prøvetur?

Prøvetur er en mulighet for deg som vurderer å bli pilot, og har fylt 16 år. En prøvetur koster 1 500,- og du styrer flyet selv, trygt assistert av en av våre flyinstruktører.

Klikk her for å registrere deg for en prøvetur.