Snarvei til hovedinnholdet

OPPTAK

Å være Pilot innebærer stort ansvar. Pilot Flight Academy stiller derfor noen viktige krav til alle nye studenter.

Opptakskrav

• Fullført og bestått videregående utdanning (studiekompetanse), ha bestått fagprøve eller ha fylt 23 år*
• Være minimum 18 år ved studiestart
• Være mellom 150 og 200 cm høy**
• Bestå våre opptaksprøver
• Ha gyldig Flymedisinsk legeattest klasse 1 før oppstart av studiet

* Dersom søker ikke har fullført og bestått videregående utdanning/har studiekompetanse, må vedkommende være 23 år eller eldre i opptaksåret for å kunne ta opptak basert på realkompetanse.

** Hvis du er mellom 150-160 cm eller 190-200 cm må du møte på skolen for å prøvesitte skolens fly.

Internasjonale studenter må ha gyldig studentvisum for Norge, eller være berettiget til å kunne anskaffe dette. Mer informasjon kan man finne på www.udi.no. Søkere gjøres oppmerksomme på at arbeidsgivere innen luftfart vil kreve en uttømmende politiattest ved ansettelse. Kontakt Luftfartstilsynet for spørsmål, www.luftfartstilsynet.no.

Med bestått opptaksprøve kan du søke på studieplass hos Pilot Flight Academy.

Opptaksprøve

Opptaksprøven er en nettbasert Cut-e test laget av Aon Assessment. Den tar rundt to timer å gjennomføre, og det er mulighet for pause mellom sekvensene.

Søkerne blir testet i følgende emner:
Matematikk, logisk resonnering, monitoreringsevne, romfølelse, simultankapasitet, og reaksjonsevne. Opptaksprøven tester også søkernes engelskferdigheter, i tillegg til at de må besvare spørsmål i en videopresentasjon. Du finner eksempler på testene på websiden til vår leverandør: https://assessment.aon.com/en-us/prepare-your-assessment#s6

Om du ønsker å starte forberedelsene nå, kan du ta en titt på vår Admission handbook her.

Gjennomføring og kostnad

Opptaksprøven koster 500 kr, og du benytter skjemaet nedenfor for å kontakte oss. Du vil da få tilgang til en lisenskode som du bruker for å logge deg inn og gjennomføre opptaksprøven.

 

Slik går du frem:

 

1. Fyll in skjema her
*Ved å sende inn skjema bekrefter du å oppfylle alle opptakskrav hos Pilot Flight Academy.2. Betal gebyr på 500 kroner i henhold til instruksjonene du får på epost. Om du ikke mottar noen epost kan du benytte QR-koden under og skrive din epostadresse i emnefeltet på Vipps.

3.  Bruk følgende håndbook til dine forberedelser.
4. Avlegg opptaksprøven innenfor 30 dager.

Vi sender deg svar på opptaksprøven i løpet av tre arbeidsdager.

Søke om studieplass

Ved bestått opptaksprøve mottar du søknadspapirer fra flyskolen. Opptaksprøven er gyldig i ett år, men for å sikre studieplass må du sende innen søknad etter 14 dager.
Når opptaksavgiften på kr 30.000 er betalt inn til Pilot Flight Academys konto, og du har godtatt Pilot Flight Academys vilkår og betingelser, har du sikret deg studieplass.

NB! Om du stryker på opptaksprøven ved første forsøk har du anledning til å gjøre ett nytt forsøk, men vi anbefaler da at du bruker noe tid på å lese deg opp på de emnene du opplevde utfordrende ved første forsøk før du prøver igjen. Det kan også være tilrådelig å ta en titt på tipsene du kan finne om studieforberedelser på denne siden.

Øvrige krav før oppstart

Flymedisinsk undersøkelse

Skolen har et krav om norsk eller svensk EASA klasse 1 medisinsk sertifikat. Studenter må ha det medisinske sertifikatet ved oppstart av studiet. Du kan booke time her:

• Norges Flymedisinske Senter – www.nfms.no

Kandidater som ikke består den flymedisinske undersøkelsen får refundert alle beløp som er blitt betalt til skolen, inklusive opptaksavgiften på kr 30.000.

Politiattest

Det er ikke krav til fremleggelse av politiattest for å starte på pilotutdanningen ved PFA. Du må derimot legge frem politiattest for å få adgangskort til flyplassene når du senere søker jobb i et flyselskap.

Les mer om vandelsattest hos Luftfartstilsynet.

Rusmidler

Som kommersielt ansatt pilot må du regne med jevnlige tester for alkohol og andre rusmidler. Det samme kan forekomme under utdannelsen. Er du ruset på jobb risikerer du som pilot å miste jobben og flysertifikatet ditt, bøter, samt fengsel i inntil 2 år.