Snarvei til hovedinnholdet

BASE I USA

Vår avdeling i Denton Texas, 30 km fra Dallas, i USA er etablert i samarbeid med vår lokale samarbeidspartner US Aviation Academy. USAA har reservert egne fly til PFA som kun blir brukt av våre studenter.

All operasjon ved vår nye avdeling i USA er en integrert del av vårt norske utdanningsprogram, og er godkjent av det norske Luftfartstilsynet og Lånekassen. All teoriundervisning vil fortsatt gjennomføres i Norge.

I Texas er det stabilt og godt vær som gjør flyforholdene svært gunstige for gjennomføring av de første tre flyfasene. Dette gjør at studentene vil få en svært god progresjon i utdanningen.

Siden januar 2021 får våre studenter erfaringen med å fly flere flytyper og flyging både i USA og Norge. I tillegg vil studentene gjennom USA-programmet få muligheten til å oppnå et amerikansk privatflygersertifikat (PPL-A) under oppholdet i USA. Per i dag har over 130 av våre studenter fullført sin første solo i Denton!

Vi gjør oppmerksom på at det er et krav om studentvisum til USA for å kunne gjennomføre flyprogrammet i USA. Skolen vil bistå studentene med søknad om visum.

Studenter som overgår vektbegrensningene på 90 kg til å kunne fly med skolens Cessna 152, må selv dekke mellomlegget på ca. 2700 USD for å kunne fly med skolens Cessna 172.

Studentboliger i Denton

I Denton bor studentene i flotte leiligheter som ligger noen få kilometer unna skolen. Det går skyttelbuss til og fra skolen.

Vanligvis deler fire studenter en leilighet på ca. 90 kvadratmeter med fire soverom og hvert sitt bad. Det er også svømmebasseng, sportsarena, treningsrom og grillplasser på boligområdet.