Snarvei til hovedinnholdet

AVDELING I USA

Vår nye avdeling i Denton, Texas i USA etableres i samarbeid med vår lokale samarbeidspartner US Aviation Academy.
All operasjon ved vår nye avdeling i USA blir en integrert del av vår norske skole, og er en del av godkjennelsene fra det norske Luftfartstilsynet og Lånekassen.
All teoriundervisning vil fortsatt gjennomføres i Norge, og må være fullført før man kan begynne på flyprogrammet.

 

I Texas er det stabilt og godt vær til gjennomføring av den første delen av flyprogrammet.
Dette gjør at studentene vil få en god progresjon i utdanningen, og at ca 90 flytimer kan gjennomføres på tre måneder.
Studentene får erfaringene med å fly flere flytyper og flyging i både USA og Norge. I tillegg vil studentene gjennom USA-programmet få muligheten til å oppnå et amerikansk privatflygersertifikat (PPL-A) under oppholdet i USA.

 

Vi gjør oppmerksom på at det er krav om studentvisum til USA for å kunne gjennomføre flyprogrammet i USA. Skolen vil bistå studentene med søknad om visum.
Studentene må selv dekke reisekostnader til og fra USA.
Studenter som overgår vektbegrensningene på 90 kg til å kunne fly med skolens Cessna 152, må selv dekke mellomlegget på ca kr 25 000 for å kunne fly med skolens Cessna 172.
Alle andre studenter vil få tilbud om frivillig å oppgradere til å fly med Cessna 172.

Studentboliger i Denton

I Denton bor studentene i flotte leiligheter som ligger noen få kilometer fra skolen. Det går skyttelbuss til og fra skolen.
Vanligvis deler to studenter en leilighet på ca 90 kvadratmeter med to soverom og hvert sitt bad. Det er også svømmebasseng, sportsarena, treningsrom og grilllplasser på boligområdet.