Snarvei til hovedinnholdet

Med stø kurs mot pilotyrket

Jostein Hansen fikk tidlig kjenne luften under vingene. Han kan kunsten å fly, men målet er å bli best.

En skal tidlig krøkes

Har du først kjent luften ta deg opp og vingene bære deg, er det lite som kan få deg til å lande igjen. Jostein fikk tidlig kjenne på hvordan det føles å fly, og satte kursen mot pilotyrket tidlig.

– Jeg er så heldig at jeg har en pappa som er pilot og jeg fikk være med ut å fly småfly på fritiden, så man kan si at interessen for flyving kom tidlig, smiler Jostein.

Da Jostein fylte 15 år begynte han på skole for å ta seilflysertifikat, og det kan virke som han hadde kursen satt allerede da.

– Jeg kom inn i et fantastisk flymiljø i Sandefjord seilflyklubb, som holder til på Notodden. Der ble jeg godt kjent med alt fra andre elever til norgesmestere og veldig dyktige piloter. Dagen jeg fylte 17 år fløy jeg opp til sertifikat og har vært en ganske aktiv seilflyger til jeg begynte på Pilot Flight Academy.

Jostein har hatt lyst til å bli pilot så lenge han kan huske, så valget om hvilken utdanning han skulle ta var ikke vanskelig. Og gjennom seilflymiljøet fikk han innsikt i de forskjellige skolene i Norge.

– Jeg ble kjent med flere som hadde en relasjon til Pilot Flight Academy. I tillegg fulgte jeg med på sidene til PFA på sosiale medier, og synes det så ut som en fantastisk skolehverdag. Flotte lokaler, og moderne fly og materiell er der Pilot Flight Academy skiller seg ut fra andre skoler, forklarer han.

Student på heltid

Bare en time fra Josteins hjemsted på Rjukan, ligger den nye skolen til Pilot Flight Academy på Notodden. Det var helt naturlig å velge skolen som var nærmest hjembygda da han skulle bli student på heltid.

– Studietiden på Notodden har vært veldig fin. Jeg har lært utrolig mye spennende og har blitt godt kjent med en utrolig flott klasse, forteller han.

Campus Notodden har færre studenter sammenlignet med Campus Torp, men mulighet til å lykkes er minst like god.

– Vi har et fantastisk klassemiljø hvor vi virkelig har blitt kjent med hverandre, og instruktørene har mulighet til å følge opp hver enkelt student, sier Jostein.

Tøffe tak

Nå har Jostein gått på skolen ett år, og kan se tilbake på en tid med mye hard jobbing. Det tok tid å omstille seg fra tempoet på videregående til en heltidsutdanning med høy egeninnsats.

– Jeg «surfet» greit gjennom videregående uten å måtte jobbe altfor hardt for resultatene. Det tok slutt når jeg begynte på Pilot Flight Academy, forteller han.

– Det har vært tøft å omstille seg. Jeg har måtte danne meg gode studievaner, noe som må til for å få de gode resultatene på eksamen, sier han.

Snart skal Jostein gjennomføre sin siste eksamen, og når han ser tilbake på året som er gått, er han ikke i tvil om hva som er viktig når man begynner på pilotutdanning.

– Gjør ting skikkelig første gangen! Det å ligge etter på en så intensiv utdanning er veldig slitsomt, sier han.

– Pass på å alltid være godt forberedt til undervisningen og vær ett skritt foran, så slipper man mye unødvendig stress.

Mål i sikte

Tanken på å kunne jobbe med noe han syns er gøy er det som motiverer Jostein mest av alt.

– Trenger jeg litt ekstra motivasjon drømmer jeg meg bort med «Live from the Flight Deck» på YouTube, smiler han.

For den unge studenten har drømmen alltid vært den samme, og målet er nå i sikte.

– Det viktigste for meg fremover er å sikre meg en jobb. Når det kommer til hva og hvor jeg skal jobbe, er jeg veldig åpen. Det viktigste for meg er å samle flytimer og erfaring, slik at jeg blir en best mulig pilot, avslutter Jostein.

Jostein har nå startet med flyprogrammet og her gjør han en landing i sterk sidevind.

Har du lyst til å lære å fly og gjøre karriere som pilot?
Finn ut hvordan du kan søke opptak hos Pilot Flight Academy.

 

Forrige
Neste