PPL(A)

Privateflygersertifikat
Lyst til å realisere barndomsdrømmen din? Å sveve på himmelen med venner og familie, oppdage nye steder og se verden fra et nytt perspektiv? En PPL vil gi deg muligheten til å føre et fly bare for gøy, samt vite at du har den nødvendige kompetansen til å takle uforutsette situasjoner.
Vårt PPL kurs er ment for han/hun som ønsker å fly for fornøyelsens skyld, eller senere fortsette med en modulær kommersiell flygerutdanning. I tillegg kan du senere velge å legge til rettigheter og privilegier til sertifikatet. Du kan for eksempel velge å utvide ditt repertoar med:

Instrument Rating
Multi Engine Rating
Night Rating
Class Rating Instructor Rating
Flight Instructor Rating
• Glider/Banner Towing Rating
• Aerobatics Rating
• Tailwheel and veteran flying
• Skydive flying
• Search and Rescue flying
• Fire patrol flying
And more!

PPL vil i dette tilfellet være fundamentet som hvor du legger nye sertifiseringer til.
Vi er stolte av å være en topp moderne treningsorganisasjon. Ikke bare vil du møte de nyeste og mest teknologisk avanserte fly, simulatorer og fasiliteter i bransjen, men du vil også bli utdannet av høyt kvalifiserte og erfarne heltids instruktører! Dette vil igjen føre til en rask progresjon.
Hva venter du på?
 
Innhold
Vårt høykvalitets PPL program består av to moduler, teori og flyging.
Normalt bruker man den første delen av utdanningen til lesing, men det kan være lurt å fly noen turer for å bedre forståelsen av teorifagene. Etter bestått teorieksamen kan flygingen intensiveres. Utdanningen avsluttes med skill test (oppflyging) med en kontrollant (sensor) fra Luftfartstilsynet.

Teoripensum til PPL(A) inneholder 9 fag som gjøres i samarbeid med vår partnerskole privatfly.no. Teoripensumet gjennomgås ved hjelp av «distance learning» med innleveringsoppgaver underveis. Etter alle fagene er lest og oppgavene er innlevert, skal du igjennom en obligatorisk klasseromsundervisning. Normalt foregår klasseromsundervisningen over en weekend, alternativt kan denne gjøres som 1:1 undervisning etter avtale med skolen.
PS! Pris på klasseromsundervisningen kommer i tillegg til kursprisen, og vil variere ettersom du velger å delta på weekendkurset eller som ta det som 1:1 undervisning.

Flyprogrammet til PPL(A) består av minimum 45 timer totaltid. Av disse 45 timene vil hele 10 timer være solo! Programmet er delt inn i fire faser der grunnleggende flygning, manøvrering, landingsrunder, navigasjon og instrumentflyging vil bli gjennomgått. Før du starter hver fase, vil en grundig fasebriefing på to timer gjennomføres, for å forberede deg best mulig.

 
Kursplan
PPL
 
Opptakskrav
1. Ha fylt 17 år før oppflyging og fylt 16 år før første soloflyging
2. Oppfylle kunnskapskravene for et PPL(A) før søknad om oppflyging
3. Inneha en gyldig klasse 2 legeattest eller høyere før soloflyging påbegynnes
4. Ha en god forståelse av det engelske språket både muntlig og skriftlig
5. Ha fullført Sikkerhet og Standardiseringsopplæring beskrevet i Operations Manual, som vil bli gitt av Pilot Flight Academy i løpet av kurset
 
Overnatting
Pilot Flight Academy bistår alle kommende studenter med å finne bolig.
Vi har forskjellige hybelløsninger på selve flyplassen/skolens lokaler, og vil videresende alle registrerte studenter til videre booking av disse, eller andre boligalternativer.
Prisene vil variere med størrelse, eget bad, osv., men starter fra kr 5000,- per måned. Strøm og internett er inkludert.
Alle rommene er utstyrt med seng, garderobeskap og skrivebord. Noen hybler har eget bad. Alle fasiliteter er nyoppusset.
For mer informasjon om overnatting, kontakt: margot@pilot.no
 
Kostnader
Pris kr 156.350.

Prisen for teorikurset er 6 850,-

Et reservasjonsgebyr på kr 5.000 er nødvendig, men vil bli trukket fra kursets kostnad, og vil derfor ikke føre til noen ekstra kostnader. Ekstra kostnader for ferdighetsprøve og avgifter til Luftfartstilsynet er ikke inkludert.
 
Oppstartsdato
Ved individuell avtale.
For å registrere deg, kontakt:stian@pilot.no

Bestill demotur i dag og opplev hvor moro det faktisk er!