KARRIERE

Folk reiser stadig mer, og det er et økende behov for piloter. Uteksaminert fra Pilot Flight Academy, vil du ha alle de sertifikater som er nødvendig for å kunne søke jobb som pilot i flyselskap.

Behovet for piloter vil øke i kommende år. Vi reiser mer både arbeidsrelatert og som privatpersoner. Dette, sammen med en høy pensjonsrate blant piloter i trafikk, fører til mange nye arbeidsplasser for nyutdannede piloter både ute i verden, men også her i Skandinavia. Boeing og Airbus lanserer prognoser om et kommende behov for nye piloter som vil overstige 550 000 frem mot år 2035. Man ser allerede nå en pilotmangel i form av at flyselskap både i Europa og andre verdensdeler må kansellere avganger på grunn av nettopp mangel på tilgjengelige piloter. Flyselskap verden over skal ansette mange hundre piloter hvert år fremover, så tiden er absolutt inne for å starte på en pilotutdanning!

De siste tre til fire årene har SAS rekruttert om lag 300 piloter. Men på grunn av stor pensjonsavgang trenger vi mellom 100–150 piloter årlig fra 2020, sier Knut Morten Johansen, kommunikasjonsdirektør i SAS. -Norwegian har på sin side rekruttert rundt 1100 piloter de siste to årene, forteller flygesjef Tomas Hesthammer. Deres behov de neste årene er 250–300 piloter i året, sier han. Hesthammer forteller at Norwegian tar inn om lag 120 studenter årlig direkte fra skoler.

Som nyutdannet pilot starter du din yrkeskarriere som styrmann. Gjennom din karriere som pilot vil du kunne komme til å føre flere ulike flytyper, med hele verden som ditt arbeidsfelt. Etter hvert som du samler erfaring er det å stige i rangen til kapteinsgrad en naturlig utvikling. Kapteinen om bord har ansvaret for å lede besetningen og gjennomføre flygningen på en sikker og komfortabel måte for alle om bord.

Den integrerte pilotutdanningen på Pilot Flight Academy er anbefalt av flyselskap som SAS og Norwegian, og vi har tidligere studenter som i dag jobber i disse selskapene, på lik linje med flere andre flyselskap i Skandinavia, Europa og resten av verden. Den kompetansebaserte og jobbrelaterte utdanningen vi tilbyr her på skolen, utstyrer våre studenter med best mulig forberedelser når de skal søke jobb hos flyselskapene.
 
KARRIERE HOS PILOT FLIGHT ACADEMY
Pilot Flight Academy tilbyr sponsede instruktørprogram, hvor du går inn i et karriereløp her ved vårt akademi.

Etter fullført pilotutdanning, starter du da på instruktørprogrammet her ved Pilot Flight Academy, og går videre i fast stilling her hos oss som flyinstruktør. Vi kan tilby beste mulige lønnsvilkår innen pilotutdanning, samt en stigende karrierevei, med gode muligheter for personlig og profesjonell utvikling. Pilot Flight Academy er i vekst og vil kunne tilby videre karrieremuligheter.

Det å starte som flyinstruktør hos oss er en gylden mulighet for videre avansement til nettopp drømmejobben, enten i ditt ønskede flyselskap, eller innen pilotutdanning hos Pilot Flight Academy, Nordens største aktør.